Home » Nieuws » Actueel » Oliebollen Inspiratie Demo's

Oliebollen Inspiratie Demo's

In oktober bent u weer welkom op onze najaarsdemo’s. Inspirerend en bovendien helemaal gratis! Onze eigen proefbakkers komen in actie en geven talloze tips. Ook maakt u kennis met de nieuwe oliebollenlijnen van frituurbakspecialist EverBake.
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Oliebollen spelen een hoofdrol tijdens de najaarssessies. Zo ziet u hoe u de perfecte oliebol bakt met alle vier de Parade-oliebollenmixen. Naast tips over het bakken, is er deze keer ook nadrukkelijk aandacht voor het draaien van het beslag. Inclusief de meest voorkomende ‘fouten’, zoals te kort of juist te lang draaien, of een te lage temperatuur van het beslag. Natuurlijk hoort u hoe u dit kunt voorkomen of oplossen.
Uiteraard komt ook dat andere steeds populairdere frituurgebak, de quarkini, ruimschoots aan bod.

Baktheater

Voor het bakken van de perfecte oliebol is het belangrijk om met de beste ‘hardware’ te werken. Daarom hebben we ook EverBake weer uitgenodigd, al jaren de winnende oliebollenlijnen bij de AD oliebollentest. En omdat u met drie oliebollen net zoveel verdient als met de verkoop van één brood, laat de EverBake-frituurlijn zich al snel terugverdienen. Dat is dus dubbele winst die u niet alleen tijdens de feestdagen, maar ook met kermissen, braderieën en andere evenementen opstrijkt!

Tulbandworkshop

Ook de tulband is een echte topper rond de feestdagen. Rationeel te bakken, en makkelijk interessante meerwaarde mee te geven door fraaie decoratie en verpakking. Onze banketbakkers laten u in een miniworkshop zien hoe u van een tulband een écht cadeautje maakt. En daarmee een product aanbiedt dat voor de consument feestelijk is om zichzelf mee te verwennen of om aan een ander weg te geven. En zich voor bedrijven zelfs prima leent als relatie- of personeelsgeschenk.

Ochtend of middag

Het praktijkgedeelte in de bakkerij duurt ongeveer anderhalf uur. Daaraan voorafgaand staat er koffie klaar en kunt u een half uurtje met uw vakgenoten bijpraten. Vervolgens is er een korte introductie over onder meer het hoe en waarom van het frituren, en de aantrekkelijke marges die hierop te behalen zijn. In totaal duurt de demo tweeënhalf uur, en u kunt kiezen voor het ochtendprogramma (10.00-12.30 uur) of middagprogramma (13.30-16.00 uur). De toegang is gratis, maar u moet zich wel vooraf opgeven via www.zeelandia.nl.

 Data en locaties

  • Dinsdag 3 oktober, Jongerius Bakkers, Industrieweg 8, Zoetermeer
  • Woensdag 4 oktober, Bakkerij Broekmans, Maasbreeseweg 23, Panningen (Middag zit vol)
  • Dinsdag 10 oktober, De Bakkers van Verloop, Kon. Julianaweg 28, Heerenveen
  • Woensdag 11 oktober, Beerse Specialiteiten, Berenkoog 89, Alkmaar (Middag zit vol)
  • Dinsdag 17 oktober, NBC, Agro Business Park 75, Wageningen (Zowel ochtend als middag zitten vol)

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie