Home » Over Zeelandia

Zeelandia: ingrediënten en inspiratie voor de bakker

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Zeelandia is een bedrijf in beweging. De Koninklijke Zeelandia Groep is een groeiend Nederlands familiebedrijf met 100% focus op ingrediënten en inspiratie voor de bakkerij. Al meer dan 100 jaar staat Zeelandia bekend als een betrouwbare hofleverancier van kwaliteitsproducten. Zeelandia is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, verkopen en distribueren van bakkerij-ingrediënten, zowel voor brood als banket. 

Bij Zeelandia draait alles om kwaliteit, innovatie en inspiratie. Dit geven we inhoud door onze kennis te vertalen in kansrijke oplossingen en ideeën voor onze klant. De wens van de bakker staat centraal. Met de verkoop en distributie in eigen hand staan we in nauw contact met de bakker. Het Zeelandia motto luidt dan ook: 'Creating Possibilities'.

Zeelandia is gevestigd in Zierikzee. Hier begon grondlegger H.J. Doeleman in 1900 met de productie en verkoop van beschuitgelei. De eerste exportactiviteiten dateren van 1923.

Inmiddels bestaat het assortiment van Zeelandia uit meer dan 2500 artikelen die in meer dan 70 landen worden gebruikt door bakkers. Deze internationale scope vertaalt zich in een brede kennis van wereldwijde basisgrondstoffen en bakkerijtechnologie, waar uiteindelijk ook de Nederlandse bakker van profiteert.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie