Recepten Recepten

Berliner Bollen met Parade Oliebol

Recept

1.000 g 100 % Parade Oliebol *
60 g 6 % gist
550 g 55 % water
150 g 15 % ei

* Pan. Oliebol bevat zout!

Berliner Bollen met Parade Oliebol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Begin met 2/3 van het water en als het deeg gevormd is in gedeeltes de rest toevoegen.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.
Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Na 4 minuten omdraaien, dan nog 3 minuten op de andere zijde.

Uitkomst 41 bollen.

Na het bakken door de fijne kristalsuiker rollen.
Vullen met een vruchtenvulling of gele room.
Overstuiven met poedersuiker.