Home » Recepten » Amandelspeculaas

Amandelspeculaas

Recept

1.000 g   zeeuwse bloem
550 g   basterdsuiker
500 g   boter of margarine
100 g   koekkruimels
50 g   karnemelk
30 g   Speculaas Orenta
30 g   Alpina
5 g   bakkerszout

Afwerking

250 g   Calif. Amandel Schaafsel

Werkwijze

Boter, suiker, zout en de met karnemelk aangemaakte kruimels samen vermengen.
Bloem, Alpina en speculaaskruiden door elkaar zeven.
Tenslotte het geheel al kruimelende tot een glad deeg vermengen.
Deeg koelen en de volgende dag met iets water doorwerken tot een plastisch deeg.
Deeg met de speculaasmachine verwerken, amandelschaafsel op de bakplaten strooien, daar de speculaasjes op leggen.

Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 18 minuten.

Ps. eventueel is het mogelijk om amandelstukjes door het deeg te mengen.

PDF
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie