Recepten Recepten

Fryske Fingers

Recept

1.000 g 100 % bloem
100 g 10 % gist
20 g 2 % bakkerszout
530 g 53 % water
150 g 15 % Exakt Boter
50 g 5 % Luctor
10 g 1 % anijszaad

Vulling

600 g 60 % suikerchips
100 g 10 % dessertmints (Mentos)
120 g 12 % chocolade druppels
Fryske Fingers

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust ca. 5 minuten.
Uitrollen op een dikte van 1.5 cm.
Snijden in banen van 10 x 2,5 cm (stuksgewicht 55 gram).
Plaats de deegstukken in een met kaneelsuiker bestrooide siliconenmat.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 48 stuks.