Home » Recepten » Allinsonbrood

Allinsonbrood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen en 60% water een goed afgekneed deeg vormen.
Daarna met het resterende water het deeg afslappen.
Deegtemperatuur 30°C.
Voorrijs 15 minuten.
Afwegen 1010 gram en nat opmaken.
Na 15 minuten met een natte steker in de
lengterichting insteken.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 60 minuten.

Uitkomst 90 broden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

50.000 g 100 % volkorenmeel } 100%
1.000 g 2 % gist
750 g 1.5 % bakkerszout
40.000 g 80 % water
500 g 1 % Protea Bruin
500 g 1 % Gamma Extra
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie