Recepten Recepten

Amandel plaatcake

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
400 g   Renetta Appelspijs

Recept

2.000 g   Genova
800 g   water

Vulling

400 g   Minuta Speciaal
1.000 g   water
200 g   Perla Amandelpan
200 g   Calif. Amandel Schaafsel
20 g   Gel Amaretto 50%

Decoratie

300 g   Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel
Amandel plaatcake

Werkwijze

Een plaat van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,5 mm dik (licht prikken).
Bestrijken met Renetta Appelspijs.
De Genova met het water gedurende 5 minuten in de tweede versnelling met de vlinder mengen tot een glad beslag .
Dit beslag over de Renetta Appelspijs verdelen.

Maak een vulling van water, Minuta Speciaal, Perla Amandelpan en de Gel Amaretto 50% en roer het schaafsel als laatste er door.
Spuit deze vulling in grote doppen erop.
Overstrooien met victoria beslag.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 45 minuten.

Eventueel afgeleren en in de gewenste grootte snijden.