Home » Recepten » Amandeltulband (gevuld)

Amandeltulband (gevuld)

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Amandeltulband  (gevuld)
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   Vero Amandelcake
750 g   Genova Orange
30 g   Wigo Kirschmelange
5 g   bakkerszout
300 g   water
450 g   ei
450 g   boter

Vulling

175 g   Amarenen Kersen
225 g   bitterkoekjes (klein)
200 g   Pajets Chocolade

Decoratie

200 g   Dip Neutraal
200 g   Scaldis Wit
70 g   greinsuiker P2

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen met de vlinder gedurende 4 minuten in de eerste of tweede versnelling.
Als laatste de vulling toevoegen.
500 gram beslag in een gesmeerde tulbandvorm van 9 cm hoog en 17 cm doorsnede.

Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 45 minuten.
Rotatieoven ca 150°C.

Na afkoelen overgieten met een mengsel van Scaldis Wit en Dip Neutraal.
Decoreren met greinsuiker voor een sneeuweffect.

Uitkomst 7 amandeltulbanden.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie