Recepten Recepten

Amarettibroodje

Recept

9.000 g 90 % bloem } 100%
1.000 g 10 % roggebloem }
200 g 2 % bakkerszout
800 g 8 % gist
2.000 g 20 % Maestro Boterstol
500 g 5 % Exakt Goud Crème
6.200 g 62 % water

Vulling

5.000 g 50 % rozijnen
1.000 g 10 % kaneelgranules
1.500 g 15 % bitterkoekjes (klein)

Decoratie

1.360 g   Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel (20 g per stuk)
Amarettibroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 400 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Deegstukken opnieuw opbollen.
Natmaken en decoreren met victoriabeslag.
Na het decoreren de bollen rondom insnijden en iets platdrukken.
Narijs ca. 40 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 68 stuks