Home » Recepten » American Donuts

American Donuts

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 10 minuten.
Uitrollen op 8 - 9 mm.
Uitsteken met een donutsteker.
Deeggewicht 50 gram.
Narijs op kleedjes 50 minuten.
Voor het bakken 15 minuten aan laten drogen.

Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 1,5 minuut aan beide zijden.

Na het bakken afwerken met fondant (eventueel iets aromatiseren).

Uitkomst 281 Donuts.

Variaties:

Donut Pops:
Donut als boven na afwerken een ijsstokje
in de zijkant steken.

Donutbar:
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Vormen als voor brood.
Deegrijs 15 minuten.
Uitrollen op 6 mm.
Banen snijden van 3,5 bij 11 cm.
Narijs 45 minuten.
Aan laten drogen.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 2 minuten aan beide zijden.
Afwerken met Chocodip, Rap of Frutafill.




Donut poppetjes:

Als voor Donut Pops.
Banen snijden van 4 bij 12 cm.
Van boven 3,5 en van onder 6,5 cm insnijden.
Armpjes en beentjes uit elkaar leggen.
Narijs 45 minuten.
Aan laten drogen.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 2 minuten aan beide zijden.
Afwerken met Chocodip en een kopje insteken.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
700 g 7 % gist
4.600 g 46 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie