Recepten Recepten

Appel-kers Desserttaartje met Zeesan Yoghurt Kers

Recept

240 g   Amandelbeslag met Moscalux en Perla Amandelpan

Vulling

300 g   Zeesan Yoghurt Kers
600 g   water
600 g   slagroom
150 g   appelstukjes

Decoratie

90 g   ColdJel Neutraal
Appel-kers Desserttaartje met Zeesan Yoghurt Kers

Werkwijze

Meng Zeesan Yoghurt Kers met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom, die voor 75% is opgeklopt en de appel erdoor.

Drie bavaroise-ringen van 18 cm insmeren met Muffinolie en door de poedersuiker halen, overtollige poedersuiker afkloppen.

De bavaroise-ringen vullen met een dun plakje amandelbeslag dat net binnen de bavaroise-ring valt.
Een laagje yoghurt-appel kersenbavaroise.
Weer een dun plakje amandelbeslag.
Ruim tremperen met kirsch trempeerlikeur.
De ring glad afstrijken met yoghurt appel kersenbavaroise en koelen, vervolgens invriezen.

De rand afwerken met een roodkleurig lint.
De bovenkant bestrijken met ColdJel Neutraal.
Decoreren met een rozet slagroom en een halve schijf appel en twee kersen.
 

Uitkomst 3 appel-kers desserttaartjes.