Recepten Recepten

Appeltaart Surprise

Fonceerdeeg

2.250 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling 1

1.800 g   appelstukken
1.250 g   abrikozenstukken
30 g   Citroenrasp
20 g   Koudbindmiddel

Vulling 2

225 g   Bianca
225 g   water
450 g   suiker
150 g   water
300 g   Minuta VV
750 g   water

Afwerking 1

1.750 g   slagroom
175 g   suiker

Afwerking 2

500 g   Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel

Decoratie

25 g   Mont Blanc
Appeltaart Surprise

Werkwijze

Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Fonceer de taartpan (doorsnede 24 cm), ca. 400 gram deeg per taart.

Vulling 1: De vulling aanmaken, bij gebruik van blikappelen deze goed laten uitlekken.
Vul de taartpannen met ca. 600 gram appel/abrikoosvulling.

Vulling 2: Schuim maken als een kookschuim.
Water en suiker koken tot 96°R en langzaam in de eerste versnelling aan de standig geslagen Bianca toevoegen.
Koud en taai laten draaien.
De Minuta VV met water kort mengen en door het schuim spatelen.
De appel/abrikoosvulling bedekken met 400 gram schuimvulling.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 40 minuten.

Laten afkoelen en lossen vanuit de vriezer.

Bol afstrijken met 375 gram opgeslagen gezoete slagroom en bestrooien met 100 gram gebruneerd victoriabeslag.
Decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 5 stuks (of 60 punten)