Home » Recepten » Bananen Cake met Vero Extra Cakepoeder

Bananen Cake met Vero Extra Cakepoeder

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Bananen Cake met Vero Extra Cakepoeder
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.000 g   Vero Extra Cakepoeder
1.000 g   boter
1.000 g   ei
50 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout
4 g   Eigeel E102 E110

Vulling

125 g   Wigo Compound Banaan
200 g   Pajets Chocolade

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen en 4 tot 6 minuten in de eerste versnelling met de vlindergard opkloppen.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

Als laatste de Wigo Compound Banaan en de Pajets Chocolade doormengen.

Oventemperatuur 160 - 170°C.
Baktijd 60 minuten voor een 400 grams cake.
Oventemperatuur rotatieoven 130°C.

Uitkomst 10 banaan cakes (blik 18 cm).

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie