Home » Recepten » Berliner Bollen met Korent Ambacht

Berliner Bollen met Korent Ambacht

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Berliner Bollen met Korent Ambacht

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes iets platdrukken.
Op kleedjes laten rijzen.
Wanneer de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.

Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Na 4 minuten omdraaien, dan nog 3 minuten aan de andere zijde.

Uitkomst: 45 berlinerbollen.

Na het bakken vullen met moes of met gele room.
Overstuiven met poedersuiker.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % bloem } 100%
60 g 6 % gist
20 g 2 % bakkerszout
400 g 40 % water
150 g 15 % ei
150 g 15 % Korent Ambacht
50 g 5 % margarine
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie