Home » Recepten » Berliner Bollen met Parade Oliebol

Berliner Bollen met Parade Oliebol

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Berliner Bollen met Parade Oliebol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Begin met 2/3 van het water en als het deeg gevormd is in gedeeltes de rest toevoegen.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.
Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Na 4 minuten omdraaien, dan nog 3 minuten op de andere zijde.

Uitkomst 41 bollen.

Na het bakken door de fijne kristalsuiker rollen.
Vullen met een vruchtenvulling of gele room.
Overstuiven met poedersuiker.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Parade Oliebol * } 100%
60 g 6 % gist
550 g 55 % water
150 g 15 % ei

* Pan. Oliebol bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie