Home » Recepten » Beschuit met Beschuitgelei

Beschuit met Beschuitgelei

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van 2/3 deel van bloem, gist, water, melkpoeder en de helft van de stroop een zetsel maken.
Temperatuur 20°C.
Zetselrijs 20 minuten.
Vervolgens de eieren en de resterende stroop met wat bloem doordraaien, daarna de helft van de gelei toevoegen.
Dan wordt de resterende bloem en het zout toegevoegd en tenslotte de resterende gelei met suiker.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Voorrijs 10 minuten.
Afwegen 1100 gram voor 30 bollen bij doppenmaat 10 x 3 cm.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes op platen zetten.
Na enige rijs platdrukken.
De met Carlo gesmeerde doppen erover zetten.
Als drie gaatjes van de doppen volgerezen zijn, bakken.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 9 minuten.
Na het bakken direct de doppen verwijderen.

Uitkomst 534 bollen.

De afgekoelde beschuitbollen doormidden snijden.
De beschuit kleuren bij 225°C.
Eventueel 5 à 10 minuten nadrogen bij 100°C.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % beschuitbloem } 100%
800 g 8 % gist
80 g 0.8 % bakkerszout
4.000 g 40 % water
300 g 3 % melkpoeder
200 g 2 % basterdsuiker
1.600 g 16 % blanke stroop
1.200 g 12 % ei of eidooier
1.400 g 14 % Beschuitgelei
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie