Recepten

Brood-oogje

Voordeeg

1.000 g 10 % Amore Melange
1.000 g 10 % water

Recept

10.000 g 100 % bloem *
50 g 0.5 % gist
160 g 1.6 % bakkerszout
7.000 g 70 % water

* Voor een optimaal resultaat gebruikt u stokkenbloem

Vulling

9.600 g   Kipkerrie Vulling (40 g per stuk)
Brood-oogje

Werkwijze

Meng de ingrediënten voor het voordeeg.
Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

Vulling aanmaken.
Banen spuiten en invriezen, als het bevroren is stukjes snijden van 40 gram.

Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 80 gram.
Rijstijd 20 minuten.
Platdrukken en de vulling invouwen.
Op papier op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Narijs 50 minuten.

Voor het bakken insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 240 stuks