Home » Recepten » Broodfrietjes

Broodfrietjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Broodfrietjes
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

50.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 2 % gist
750 g 1.5 % bakkerszout
27.000 g 54 % water
1.500 g 3 % Prestant Wit

Werkwijze

Standaard recept voor witbrood.
Voor broodfrietjes kan iedere broodsoort gebruikt worden.

Snij de donkere korsten van het brood.
Snij oudbrood met de snijmachine 1 maal normaal en 1 maal in de lengte richting, zodat er reepjes ontstaan.
Doe je reepjes in een bekken en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie.
Bestrooi deze naar eigen smaak met bijvoorbeeld: zout, peper en cajunkruiden.

Doe deze op een bakplaat en droog deze in een oven van 200°C.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie