Home » Recepten » Byrkes met Panovite Oat Bran en Baguette

Byrkes met Panovite Oat Bran en Baguette

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 20°C.
De korstboter invouwen.
Drie halve Franse toeren geven (in drieën).
Na de laatste toer uitrollen op 4 mm dikte.
Banen snijden van 12 cm. hoog.
Strijken met ei, los oprollen en iets platdrukken.
Deze pil strijken met ei en in de Zadenmix rollen.
Snijden op een lengte van 4,5 cm..
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 50 % Panovite Oat Bran * } 100%
1.000 g 50 % Panovite Baguette ** }
120 g 6 % gist
1.000 g 50 % water
100 g 5 % ei

* Panovite Oat Bran bevat zout!
** Panovite Baguette bevat zout!

Doortoeren

700 g 35 % korstboter/margarine
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie