Recepten

Citroen Oblong

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept

1.000 g   Verona
100 g   suiker
550 g   water
350 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

300 g   Fruitful Lemon Cream

Vulling 2

400 g   Zeesan Lemon
500 g   water
2.000 g   slagroom

Decoratie

20 g   citroenzeste
1.000 g   Citroenschuim (50 g per stuk)

Afwerking

500 g   Paletta Spray Neutraal *

* kleuren met citroengeel.

Citroen Oblong

Werkwijze

Plaat 60 x 40 fonceren met hardewenerdeeg, dikte van 1,75 mm.

Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
Het beslag over het hardewenerdeeg gieten en gladstrijken.
Spuit de Fruitful Lemon Cream in dunne strepen op het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 40 minuten.

Meng het water met de Zeesan Lemon en spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
De bavaroise over de gebakken plaatcake verdelen en gladstrijken.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Verdeel de citroenzeste over de bavaroise, afgeleren met Paletta Spray Neutraal (gekleurd met citroengeel).
In stukken snijden van 6 x 19 cm, decoreren met rozetten en doppen van citroenschuim.

Uitkomst 20 stuks