Recepten Recepten

Citroen Vlaaitje

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
4.500 g 45 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

9.900 g   Perla Amandelpan (30 g per stuk)
29.700 g   Fruitful Lemon Cream (90 g per stuk)

Afwerking

4.950 g   Paletta Spray Neutraal (15 g per stuk)

Decoratie

1.320 g   korstsuiker (4 g per stuk)
330 st   citroenschijfje (1 st per stuk)
Citroen Vlaaitje

Werkwijze

Het deeg voor ca. 70% afkneden.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 3000 gram.
Opmaken als voor brood.
Rusttijd 30 minuten in de koeling.
Plaats de licht ingesmeerde vlaaipannetjes (10.5 cm) op de werkbank.
Deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm, prikken en losjes over de pannetjes leggen.
Met een rolstok over het deeg rollen zodat het deeg wordt afgesneden.
Spuit een spiraal van 30 gram spijs op het deeg.
Vul de vlaaitjes met 90 gram Fruitful Lemon Cream.
Narijs 40 minuten.
Eventueel voor het bakken decoreren met choco kruimeldeeg (5 gram) of victoriabeslag (15 gram).

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 14 minuten.

Uitkomst 330 stuks

Na het bakken en afkoelen afgeleren.
De rand afwerken met korstsuiker en decoreren met een dun schijfje citroen.