Home » Recepten » Classique met Annelie Tournesol Naturel en Annelie Naturel

Classique met Annelie Tournesol Naturel en Annelie Naturel

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Classique met Annelie Tournesol Naturel en Annelie Naturel
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Annelie Tournesol }
2.500 g 25 % Annelie Naturel }
100 g 1 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
5.300 g 53 % water

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 5700 gram deeg voor 12 broden.
Laat dit deeg in een geöliede plastic bak 75 minuten rijzen.
Bestrooi een werkbank met roggebloem en stort het deeg op de werkbank bestrooi ook de bovenkant met roggebloem.
Druk het deeg voorzichtig uit tot een afmeting van 60 x 60 cm 3 cm dik.
Verdeel in 6 banen van 10 cm en vervolgens elke baan in 2 gelijke delen.
De deegstukken dubbel vouwen en op platen leggen.
Narijs 105 minuten.
Licht bestuiven met roggebloem.
Kruislings insnijden en bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie