Recepten Recepten

Cronuts

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
500 g 5 % ei
3.500 g 35 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

3.000 g 30 % korstboter/margarine
Cronuts

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich makkelijk laat uitrollen.
Deegtemperatuur 24°C.
korstboter/margarine invouwen.
Een halve Hollandse toeren (in vieren) en twee halve Franse toeren (in drieën) geven.
Na een korte rust het deeg uitrollen op 6 mm.
Met een ronde donutsteker uitsteken (30 gram), diameter 7 cm.
Narijs 80 minuten. (voller laten rijzen dan bij getoerd gerezen gebakken in de oven).

Olietemperatuur 170°C.
Baktijd 6 minuten.

Uitkomst 583 stuks

Onder de olie bakken geeft het mooist en meest rechte resultaat.
Na het bakken afwerken, afvullen met een soespen is ook mogelijk.