Deense Koffiebroodjes met Korent Ambacht
Deense Koffiebroodjes met Korent Ambacht
Recept
1.000 g | 100 % | bloem | |
100 g | 10 % | gist | |
20 g | 2 % | bakkerszout | |
400 g | 40 % | water | |
200 g | 20 % | Korent Ambacht | |
100 g | 10 % | ei | |
60 g | 6 % | eidooier |
Doortoeren
400 g | 40 % | korstboter/margarine |
Werkwijze
Een koel deeg vormen van bloem, gist, zout, water, Korent Extra en eieren.Direct de korstboter doortoeren.
Tweemaal in vieren verdelen.
Het deeg vrijwel direct afwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 1 cm.
Hiervan reepjes snijden van 45 gram.
Deze tegen elkaar in draaien zodat er een spiraal-effect wordt bereikt.
Hierna modelleren tot krakelingen en/of ronde broodjes.
Na voldoende narijs op de openingen (deze zijn enigszins dichtgerezen) een rozet van gele room (Rap) spuiten, zodat dit niet of nauwelijks op de bakplaat komt.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.
Na afkoeling afwerken met fruit en afdekgelei.
Uitkomst 50 broodjes.