Home » Recepten » Deense Koffiebroodjes met Korent Ambacht

Deense Koffiebroodjes met Korent Ambacht

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Deense Koffiebroodjes met Korent Ambacht

Werkwijze

Een koel deeg vormen van bloem, gist, zout, water, Korent Extra en eieren.
Direct de korstboter doortoeren.
Tweemaal in vieren verdelen.
Het deeg vrijwel direct afwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 1 cm.
Hiervan reepjes snijden van 45 gram.
Deze tegen elkaar in draaien zodat er een spiraal-effect wordt bereikt.
Hierna modelleren tot krakelingen en/of ronde broodjes.
Na voldoende narijs op de openingen (deze zijn enigszins dichtgerezen) een rozet van gele room (Rap) spuiten, zodat dit niet of nauwelijks op de bakplaat komt.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.
Na afkoeling afwerken met fruit en afdekgelei.

Uitkomst 50 broodjes.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % bloem } 100%
100 g 10 % gist
20 g 2 % bakkerszout
400 g 40 % water
200 g 20 % Korent Ambacht
100 g 10 % ei
60 g 6 % eidooier

Doortoeren

400 g 40 % korstboter/margarine
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie