Recepten Recepten

Dennenappels

Recept

10.000 g 100 % Parade Oliebol *
700 g 7 % gist
7.200 g 72 % water
1.000 g 10 % Muffinolie **

* Pan. Oliebol bevat zout!
** In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

1.000 g 10 % Pajets Chocolade
1.500 g 15 % suikernibs P4

Decoratie

5.340 g   hazelnootgruis (15 g per stuk)
Dennenappels

Werkwijze

Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 7 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Het beslag 30 minuten laten rijzen, doorslaan en nog 15 minuten laten rijzen.
Schep of spuit met een spuitzak (zonder spuitmond) 60 gram beslag op de hazelnootstukjes.
Rondom door de hazelnootstukjes halen en op de bakplaat vormen als dennenappels.
Narijs 20 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.

Uitkomst 356 stuks