Recepten Recepten

Dwarsgebakken Vruchtenbrood

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.200 g 52 % water
1.000 g 10 % Cramix Goud
1.500 g 15 % Maestro Vruchten

Vulling

12.000 g 120 % zuidvruchten
Dwarsgebakken Vruchtenbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Cramix Goud toevoegen als het deeg in de kruim is.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afweeggewicht 1000 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opmaken en in vieren delen.
Vier deegstukjes dwars in een vloerbroodkoppel leggen.
Strijken met Ovex Liquide of ei.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 40 minuten.

Uitkomst 30 broden.

Na afkoeling snijden en per ca. 8 sneetjes verkopen.