Home » Recepten » Extra Donker Meergranenbrood

Extra Donker Meergranenbrood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Multik. Donker * } 100%
5.000 g 50 % volkorenmeel }
300 g 3 % gist
6.000 g 60 % water
200 g 2 % Aromalt Dubbel Donker
100 g 1 % Protea Bruin

* Panomix Multikoren Donker bevat zout!

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 890 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Vormen en decoreren.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 45 minuten.

Uitkomst 18 broden.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie