Recepten

Fresh Mint Lemon Cake met Fantasy Lemon Cake

Recept

1.000 g   Fantasy Lemon Cake
350 g   ei
150 g   boter *
250 g   water
10 g   mintblaadjes

* of Muffinolie, i.v.m. het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Decoratie

75 g   Kruimeldeeg met Minuta VV
Fresh Mint Lemon Cake met Fantasy Lemon Cake

Werkwijze

Verwarm de boter tot ca. 60ºC.
Doe het water (of een gedeelte) in het bekken, voeg de mintblaadjes toe.
Verklein deze met behulp van een staafmixer.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.

Om er zeker van te zijn dat de citroenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
De Cakevorm in tray vullen met 350 gram beslag.
Overstrooien met kruimeldeeg.

Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Door de cake eventueel met een geoliede krabber in te steken zal de cake mooi open bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C, stomen bij het inschieten.
Rotatieoven 160°C, stomen bij het inschieten.
Baktijd 45-50 minuten.

Decoreren met Mont Blanc en een vers blaadje mint.

Uitkomst 5 stuks

Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de cakevorm schoon te houden.