Recepten

Fruitvlinder

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
4.000 g 40 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

6.750 g   Maestro Amandelspijs
3.000 g   Fruitful Red Fruit

Decoratie

1.625 g   Sesamzaad (5 g per stuk)
Fruitvlinder

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 3700 gram.
Deeg 30 minuten in voorslag in de koeling plaatsen.
Uitrollen tot een dikte van 2.5 mm.
Banen snijden van 7 cm breed en de vulling opspuiten.
Het deeg om de vulling vouwen en weer rond rollen.
Snijden in stukken van 13 cm (ca. 75 gram).
Strijken met Ovex Liquide en de bovenzijde decoreren met Sesamzaad.
De deegstukken als een hoefijzer op de bakplaat zetten en met een schaar voor ca. de helft schuin inknippen
Narijs ca. 60 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Uitkomst 325 stuks