Recepten Recepten

Geitenkaas Flan

Recept

2.200 g   Kanomix
1.000 g   boter
250 g   bloem
150 g   ei
70 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Vulling

1.050 g   water
1.050 g   zachte geitenkaas
1.050 g   melk
1.050 g   Minuta Vlaai Ambacht
1.050 g   ei

Afwerking

147 g   Mont Blanc (7 g per stuk)

Decoratie

42 g   Cacao (2 g per stuk)
Geitenkaas Flan

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen op 3 mm.
Ringen/taartpannen van 18 cm fonceren, gebruik ca. 175 gram deeg per flan.

De geitenkaas oplossen in heet water en mengen met de melk en Minuta Vlaai Ambacht.
3 minuten in de derde versnelling gladdraaien als laatste de eieren toevoegen en kort gladdraaien.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram vulling.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatie oven 170 °C
Baktijd 30 minuten.

Na het afkoelen afpoederen met Mont Blanc.
Door middel van een sjabloon en cacaopoeder een decoratie van een geit aanbrengen.

Uitkomst 21 stuks