Recepten Recepten

Gekleurde Broodjes

Recept

10.000 g 100 % bloem
800 g 8 % gist
170 g 1.7 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
1.500 g 15 % Exakt Souplesse
500 g 5 % suiker
500 g 5 % algenpoeder
Gekleurde Broodjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2100 gram.
Na een korte rijs verdelen en opbollen.
Bolletjes met de uitrolmachine iets platdrukken en in hamburgerplaten leggen.
Narijs 75 minuten.
Eventueel iets decoratie over de broodjes strooien.

Oventemperatuur 240°C. (let op!! kouder bakken dan normaal!)
Baktijd 9 minuten.

Uitkomst 285 stuks

Voor andere kleur broodjes: verwijder de algenpoeder!
Paars: vervang 40% water door vlierbessensap
Geel: vervang 55% water door ingekookte pompoen
Rood: vervang 55% water door rode bietensap