Home » Recepten » Gele Schnitt met Zeesan Blood Orange

Gele Schnitt met Zeesan Blood Orange

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Fonceerdeeg

300 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
150 g   Frambozen/Bessenmoes

Recept

700 g   Fantasy Farmers Cake
280 g   water

Vulling

200 g   Zeesan Blood Orange
250 g   water
1.000 g   slagroom

Decoratie

120 g   ColdJel Neutraal
100 g   slagroom

Werkwijze

1 Speciale bakplaat van 60 x 20 cm bedekken met siliconen papier.
Plaat fonceren met hardewenerdeeg, dikte 2,5 mm deeg prikken en bestrijken met Frambozen/Bessenmoes.

Fantasy Farmers Cake en het water mengen, 4 minuten in de tweede versnelling draaien.
Het beslag uitscheppen op het hardewenerdeeg.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 40 minuten.

Na afkoelen de bodem tremperen.
Meng de Zeesan Blood Orange met het water tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor en vervolgens de rest.
Verdeel de bavaroisevulling over de bodem en strijk glad af, daarna koelen en invriezen.

Afglanzen met Coldjel Neutraal met iets eigeel kleurstof en in 8 stukken snijden van 7 cm.
Op iedere schnitt een rozet slagroom met een gekonfijte sinaasappelschil.
Op de rozet een paar blokjes gedroogt kapsel met cacao.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie