Home » Recepten » Hartig Fiesta Maisbrood

Hartig Fiesta Maisbrood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Fiesta Panovite Mais * } 100%
400 g 4 % gist
5.500 g 55 % water

* Fiesta Panovite Mais bevat zout !

Vulling

1.700 g   maiskorrels (uit blik)
1.200 g   paprika
400 g   uien

Decoratie

480 g   Decoratie-Mais

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 3000 gram.
Verdelen niet opbollen.
Twee deegstukjes op elkaar leggen.
Rijs 20 minuten.
Lang trekken tot 30 cm en in de Decoratie-Mais drukken.
Narijs 45 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C. Oventemperatuur rotatieoven 200°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 96 broden.

Klein:
Afwegen 2400 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen niet opbollen en in de Decoratie-Mais drukken..
Naijs 45 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230 C. Oventemperatuur rotatieoven 200°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 246 broodjes.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie