Home » Recepten » Hartige Bonkies met Panomix O'life

Hartige Bonkies met Panomix O'life

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Hartige Bonkies met Panomix O'life
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 50 % Panomix O'life * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
60 g 3 % gist
1.100 g 55 % water

* Panomix O'life bevat zout!

Vulling

180 g   tomaten
180 g   groene olijven (gesneden)
210 g   fetakaas
50 g   pesto (rood)

Afwerking

240 g   Decoratiegries

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 790 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Tomaten in stukjes snijden en mengen met de groene olijven, feta kaas en pesto rood.
Bollen platdrukken en 300 gram vulling over de bol verdelen.
Hieroverheen een andere bol leggen.
Verdelen niet opbollen.
Bovenkant natmaken en overstrooien met Decoratiegries.
De deegstukjes in de Bakplaat Fruitcarré 60 x 20 cm leggen (3 x 10).
Narijs 45 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 60 hartige bonkies

De hartige bonkies smaken het lekkerst door het direct voor gebruik op te warmen.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie