Recepten Recepten

Hartige Wintertulpen

Recept

10.000 g 100 % bloem
500 g 5 % gist
170 g 1.7 % bakkerszout
5.400 g 54 % water
1.500 g 15 % Exakt Ambacht

Vulling

12.285 g   Boerenvulling (35 g per stuk)
Hartige Wintertulpen

Werkwijze

De boerenvulling aanmaken.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust uitrollen tot een doorsnede van ca. 10 cm.
De buitenrand 4 maal insteken of gebruik de "Klaversteker" en de plakjes vochtig maken.
Vulling opspuiten (35 gram) en dichtvouwen tot een tulp.
Narijs ca. 60 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 12 minuten.

Uitkomst 351 stuks