Recepten

Hazelnoot Ster

Recept

1.750 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.750 g 50 % bloem }
140 g 4 % gist
1.435 g 41 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

1.100 g   Jung Haselnuss-Quick
330 g   melk
120 g   margarine
550 g   Perla met Ei

Decoratie

60 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Hazelnoot Ster

Werkwijze

Alle grondstoffen voor de vulling mengen, na 15 minuten klaar voor gebruik.

Van alle grondstoffen een deeg kneden, 8 minuten in de eerste versnelling.
Afwegen in twee stukken van 2160 gram en 1 stuk van 750 gram.
Opmaken als voor brood.
Na 20 minuten rijs de twee deegstukken van 2150 gram uitrollen op ca. 25 cm breedte en een dikte van 3 mm.
Het deegstuk van 750 gram verdelen en opbollen.
Op één deeg vierkante plakken aangeven van 12,5 x 12,5 cm.
In het midden van de aangegeven vierkanten een cirkel vulling opspuiten van ca. 70 gram.
De andere plak er overheen leggen, inknippen en aandrukken.
Vierkanten van 12,5 x 12,5 cm snijden.
In het midden van de rechte zijde insteken tot net in de vulling.
Plaats deze vierkanten op de bakplaat en de punten iets uittrekken.
Leg een platgedrukt bolletje in het midden van het uitgetrokken vierkant en afstrijken.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 15 minuten.

Na het bakken en afkoelen de punten decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 30 stuks