Home » Recepten » Hazelnoot Ster

Hazelnoot Ster

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Hazelnoot Ster

Werkwijze

Alle grondstoffen voor de vulling mengen, na 15 minuten klaar voor gebruik.

Van alle grondstoffen een deeg kneden, 8 minuten in de eerste versnelling.
Afwegen in twee stukken van 2160 gram en 1 stuk van 750 gram.
Opmaken als voor brood.
Na 20 minuten rijs de twee deegstukken van 2150 gram uitrollen op ca. 25 cm breedte en een dikte van 3 mm.
Het deegstuk van 750 gram verdelen en opbollen.
Op één deeg vierkante plakken aangeven van 12,5 x 12,5 cm.
In het midden van de aangegeven vierkanten een cirkel vulling opspuiten van ca. 70 gram.
De andere plak er overheen leggen, inknippen en aandrukken.
Vierkanten van 12,5 x 12,5 cm snijden.
In het midden van de rechte zijde insteken tot net in de vulling.
Plaats deze vierkanten op de bakplaat en de punten iets uittrekken.
Leg een platgedrukt bolletje in het midden van het uitgetrokken vierkant en afstrijken.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 15 minuten.

Na het bakken en afkoelen de punten decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 30 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.750 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.750 g 50 % bloem }
140 g 4 % gist
1.435 g 41 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

1.100 g   Jung Haselnuss-Quick
330 g   melk
120 g   margarine
550 g   Perla met Ei

Decoratie

60 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie