Recepten Recepten

High Tea Vlaaitjes

Recept

500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
500 g 50 % bloem }
40 g 4 % gist
430 g 43 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

2.000 g   Gele room met Maestro Creme Vanille

Vulling 2

1.750 g   Aldia Aardbei *

* of Frutafill Kersen HD

Decoratie

200 g   Mont Blanc
High Tea Vlaaitjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Opmaken als voor brood.
Voor een makkelijke verwerking het deeg ca. 30 minuten in de koelkast plaatsen.
Uitrollen op een dikte van 2 mm.
Ronde plakjes met een doorsnede van 7 cm uitsteken en hiermee de bakvormen fonceren.
Spuit op de deegplakjes een dop gele room van ca. 20 gram.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220°C
Baktijd ca. 14 minuten.

Na het bakken, koelen en overstuiven met Mont Blanc en daarna vullen met ca. 18 gram Aldia Aardbei.

Uitkomst 98 stuks.