Home » Recepten » Hollandse Koffiebroodjes

Hollandse Koffiebroodjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te lang kneden.
Direct stukken afwegen van 1 kilo.
Het deegstuk opmaken als brood.
Na enige rijs uitrollen.
Voor 2/3 deel bestrijken met Rap-room en bestrooien met zuidvruchten.
In drieën opvouwen en daarvan verschillende modellen maken.
Bestrijken met ei.
Na voldoende rijs bakken.
Na het bakken abrikoteren en eventueel met fondant bestrijken.

NB. Voor verwerking via diepvries 1 á 2% Nordix Super toevoegen.

Variaties Hollandse Koffiebroodjes

Krentenvlinders

De uitgerolde deegplak bestrijken met Rap-room en bestrooien met zuidvruchten en kaneel.
De plak oprollen en van de pillen stukken snijden van 55 gram.
Hiervan diverse modellen maken.
Bestrijken met ei.
Na voldoende rijs bakken.
Na het bakken abrikoteren.


Gemberbroodjes

De uitgerolde deegplak bestrijken met Rap-room en bestrooien met gember en kristalsuiker.
De plak oprollen en van de pillen stukken snijden van 55 gram.
Deze schijven op de plaat zetten en bestrijken met ei.
Na voldoende rijs bakken.
Na het bakken abrikoteren.

Broodjes met spijs

De uitgerolde deegplak bestrijken met afgeslapte amandelspijs.
De plak oprollen en van de pillen stukken snijden van 55 gram.
De stukken bovenop indrukken met een dun stokje.
Bestrijken met ei.
Na voldoende rijs bakken.
Na het bakken abrikoteren en met fondant bestrijken.

Broodjes met spijs en rozijnen

De uitgerolde deegplak bestrijken met amandelspijs en bestrooien met rozijnen.
De plak oprollen en van de pillen stukken snijden van 55 gram.
Het stukje deeg een insnijding geven en open leggen.
Afwerken als boven.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % bloem } 100%
100 g 10 % gist
18 g 1.8 % bakkerszout
470 g 47 % water
50 g 5 % ei
200 g 20 % Korent Ambacht
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie