Home » Recepten » Hot-Cross-Buns met Korent Ambacht

Hot-Cross-Buns met Korent Ambacht

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen behalve de Luctor een deeg maken.
Als het deeg in de kruim zit de Luctor toevoegen, goed afkneden.
Deegtemperatuur ca. 24°C.
Direkt de vulling doorwerken.
Afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Half volgerezen met behulp van een kornetje een kruis op de bolletjes zetten, van het onderstaande beslag.
Vol laten rijzen.
Bakken bij 250°C.


Beslag:
125 gram vet en 200 gram bloem tot een pasta mengen.
150 gram bloem en iets zout toevoegen tot een kruimelmassa ontstaat.
In gedeelten ca. 300 gram water doorwerken tot een spuitbare massa ontstaat.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % bloem } 100%
80 g 8 % gist
20 g 2 % bakkerszout
560 g 56 % water
150 g 15 % Korent Ambacht
100 g 10 % Luctor
50 g 5 % ei

Vulling

700 g 70 % zuidvruchten
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie