Home » Recepten » Italiaanse Bollen met Panomix Toscane

Italiaanse Bollen met Panomix Toscane

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 115 gram(niet opbollen).
Tussenrijs 20 minuten.
Opbollen en iets platdrukken.
Bestrooien met roggebloem en op geperforeerde platen zetten.
Narijs 90 minuten.
Tweemaal insnijden en bakken met stoom.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 129 bollen.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Toscane * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
200 g 2 % gist
5.000 g 50 % water

* Panomix Toscane bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie