Recepten

Kaneelbroodjes met Jung Basis-Quarkteig

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
2.200 g   water
250 g   boter
250 g   ei
250 g   Citroenrasp

Vulling

600 g   Minuta VV
1.500 g   water
900 g   Perla Amandelpan
500 g   rozijnen
Kaneelbroodjes met Jung Basis-Quarkteig

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.

Deegrust 10 minuten in de koelkast.
Alle gronstoffen van de vulling mengen tot een gladde vulling eventueel iets citroengeel (kleurstof).
Deeg uitrollen op 4 mm 45 x 55 cm (1550 gram).
In het midden van de plak een baan vulling strijken van 30 x 55 cm (600 gram).

Midden doorsnijden en van de buitenkant af in twee slagen op vouwen.
Deze twee banen bestrijken met water en overstrooien met kaneelsuiker.
Als decoratie de banen diagonaal insnijden en in 3 stukken snijden
6 stuks over de plaat 60 x 20 verdelen met wat olie tussen de broodjes om verkleving te voorkomen
Rust 20 minuten.

Oventemperatuur 180 °C.
Baktijd ca.40 minuten.

Uitkomst 30 kaneelbroodjes.