Recepten

Kaneeldeel

Recept

10.000 g 100 % bloem
500 g 5 % gist
200 g 2 % bakkerszout
3.500 g 35 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol
300 g 3 % Speculaas Orenta *
100 g 1 % Kaneel Orenta **

* geweekt in 30% water berekend op de bloem!
** Samen weken met de Speculaas Orenta!

Vulling

4.000 g 40 % suikernibs P4
4.000 g 40 % rozijnen
3.000 g 30 % Hazelnootstukje KC

Decoratie

1.400 g   amandelstaafjes (20 g per stuk)
Kaneeldeel

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
9 bolletjes in een vierkantie pie plate van 18x18 cm.
Strijken en amandelstaafjes erover strooien.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd ca. 22 minuten.

Na het bakken afboteren.

Uitkomst 70 stuks