Recepten

Koffiebroodje op z'n kant

Recept

500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
500 g 50 % bloem }
50 g 5 % gist
380 g 38 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

1.000 g 100 % Jung Haselnuss-Quick
700 g 70 % water

Decoratie

400 g 40 % Hazelnootstukje KC
Koffiebroodje op z'n kant

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te lang kneden.
Direct stukken afwegen van 1 kilo.
Het deegstuk opmaken als brood.
Na enige rijs uitrollen 30 cm breed en 2,75 mm dik.
2/3 deel bestrijken met de Hazelnootvulling en bestrooien met Hazelnootstukjes KC.
In drieën vouwen, deegstukjes snijden van 3 cm breed. Daarna het deegstukje op zijn kant op de plaat leggen.
Bestrijken met ei.
Na voldoende rijs bakken.
Na het bakken abrikoteren en eventueel met fondant bestrijken.

NB. Voor verwerking via diepvries 1 á 2% Nordix Super toevoegen.

Uitkomst 47 stuks.