Recepten Recepten

Koningstaart

Recept

1.000 g   Moscalux
800 g   ei
100 g   water
100 g   Citroenrasp
100 g   boter *

* gesmolten

Vulling

2.200 g   water
750 g   Minuta VV
225 g   Zeesan Blood Orange

Decoratie

240 g   Pajets Chocolade
1.500 g   Maro 1:3 Rol Oranje
960 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
360 g   Paletta Spray Neutraal
24 st   Macarons (2 st per stuk)
Koningstaart

Werkwijze

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken,
de Moscalux toevoegen en het geheel in de laagste versnelling doormengen.
Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draai als het beslag geklopt is in de laagste versnelling de gesmolten boter door.

Vul de taartpannetjes met een diameter van 18 cm met 175 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C (wasemschuif gesloten laatste 10 minuten geopend).
Rotatieoven 160°C (wasemschuif gesloten laatste 10 minuten geopend).
Baktijd 15 minuten.

Klop de Minuta VV, Zeesan Blood Orange en het water glad en zalvig.
De taartjes twee maal doorsnijden en vullen met de sinasroom, 130 gram per laag.

Maskeer de taartjes met de creme au beurre.
Zet de onderste rand aan met Pajets Chocolade.

Rol de marsepein uit tot een dikte van 2,5 mm.
Steek hieruit een plak van 23 cm doorsnede en drapeer deze over het taartje.

Garneer een chocolade lijntje en vervolgens afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Decoreren met 2 dopjes creme au beurre en twee gevulde rood wit blauwe Amandel Macarons.

Uitkomst 12 stuks