Recepten

Korentwister

Recept

5.000 g 50 % volkorenmeel } 100%
5.000 g 50 % bloem }
200 g 2 % bakkerszout
100 g 1 % gist
7.200 g 72 % water
1.000 g 10 % Amore Melange

Vulling

2.000 g   Quichexpress
3.000 g   water
100 g   bouillonpoeder
2.000 g   roerbakgroenten
2.000 g   aardappelblokjes
100 g   cajunkruiden
Korentwister

Werkwijze

Vulling aanmaken.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 120 gram.
Bolrijs ca. 5 minuten (los opbollen).
Verdelen en oppunten.
Puntrijs ca. 30 minuten.
Het deegstuk plat slaan en ca. 60 gram vulling in het midden opspuiten (let op dat de randen vrij blijven!).
Het deeg om de vulling heen vouwen en op een lengte van ca. 20 cm rollen en op de bakplaat zetten.
Narijs ca. 60 minuten.
Eventueel iets bestuiven met roggebloem.
Voor het bakken met een tarwe aar van het stokje knippen.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 23 minuten.

Uitkomst 154 stuks