Home » Recepten » Kwarkbroodje met Jung Basis-Quarkteig

Kwarkbroodje met Jung Basis-Quarkteig

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
2.200 g   water
250 g   boter
250 g   ei
250 g   Citroenrasp

Vulling

1.100 g   rozijnen

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.
Als laatste de vulling doorwerken.
Het deeg 20 minuten laten rusten.

Verdelen in stukken van 400 gram en de deegstukken lang opmaken en in papieren bakvorm plaatsen.

Het deeg diep inknippen, na het bakken het brood met gesmolten boter insmeren en royaal met suiker bestrooien.

Oventemperatuur 185°C.
Baktijd 45 minuten.

Uitkomst 22 kwarkbroodjes.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie