Recepten

Lemon Cake met Fantasy Lemon Cake

Recept

15.000 g   Fantasy Lemon Cake
5.250 g   ei
2.250 g   boter *
3.750 g   water

* of Muffinolie, i.v.m. het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Lemon Cake met Fantasy Lemon Cake

Werkwijze

Verwarm de boter tot ca. 60ºC.
Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.

Om er zeker van te zijn dat de citroenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
De Cakevorm in tray vullen met 350 gram beslag.

Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Door de cake eventueel met een geoliede krabber in te steken zal de cake mooi open bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C, stomen bij het inschieten.
Rotatieoven 160°C, stomen bij het inschieten.
Baktijd 45-50 minuten.

Uitkomst 75 stuks

Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de cakevorm schoon te houden.