Home » Recepten » Lentebroodje met Maestro Boterstol

Lentebroodje met Maestro Boterstol

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Lentebroodje met Maestro Boterstol

Werkwijze

De Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 - en maximaal 24 uur van te voren weken.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 350 gram.
Bol-puntrijs 30 minuten.
Vormen, plaats 10 lentebroodjes op een plaat van 60 x 20 cm en strijken met Ovex Liquide.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 105 lentebroodjes.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
800 g 8 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

8.000 g 80 % Vruchtenmelange
2.000 g 20 % water
5.000 g 50 % rozijnen
2.000 g 20 % Hazelnootstukje KC
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie