Home » Recepten » Lentelief met Genova Orange

Lentelief met Genova Orange

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Genova Orange en het water 6 minuten in de tweede versnelling mengen tot een glad beslag.
Vul de Lentelief-vormen met 300 gram beslag.
Steek 4 hartjes uit een stukje uitgerold hardwenerdeeg en decoreer hiermee de bovenkant.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 35 minuten.

Tip: gebruik papier op de bakplaat om een schoon eindproduct te garanderen.

Na het bakken de rand bestrooien met gebakken victoriabeslag en abrikoteren met Paletta Abrikoos.

De rand victoriabeslag bestuiven met geel gekleurde Mont Blanc:
(1000 g Mont Blanc / 15 g Citroengeel)
Mengsel goed door elkaar wrijven om een homogene kleur te verkrijgen.

Uitkomst 23 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g   Genova Orange
2.000 g   water

Decoratie

1.380 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
1.150 g   Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel

Afwerking

1.150 g   Paletta Spray Abrikoos
46 g   Mont Blanc *

* geel gekleurd

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie