Recepten Recepten

Luxe Herfsttaart

Rolbeslag

600 g   Rolbeslag Choco met Moscalux *

* 10 plakken van 17 cm en 1 cm dik

Recept

500 g   Zeesan Caramel
625 g   water
2.500 g   slagroom

Vulling

1.000 g   appelstukjes *
50 g   suiker
50 g   boter
60 g   Calvados

* grof gesneden

Afwerking

100 g   ColdJel Neutraal

Decoratie

100 g   chocolade waaiers
100 g   Hazelnootstukjes
100 g   choco decor
Luxe Herfsttaart

Werkwijze

De appelstukjes aanfruiten met boter en suiker en afblussen met Calvados en koelen.

Meng de Zeesan Caramel met het water tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, vervolgens de rest van de slagroom doorspatelen.

De ringen van 18 cm doorsnede insmeren met Muffinolie en door de poedersuiker halen, overtollige poedersuiker afkloppen.
Vul de ringen met een plakje Choco Rolbeslag.
Voor de helft afvullen met de karamelbavaroise.
Hierop de appel verdelen en de ring afvullen met de karamelbavaroise.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Een spiegel van ColdJel Neutraal (iets bruin gekleurd) aanbrengen.
Decoreer de bovenzijde met een chocolade waaier en hazelnootstukjes.
De rand aanzetten met choco decor.

Uitkomst 10 stuks.